U bent hier

Tijdens 'Hét Nationale EV debat’ gaan debaters in debat met elkaar over elektrisch vervoer

Deel jouw visie op elektrisch vervoer

28 april 2015
Tijdens het Fleetmanagement-event op 27 mei staat de eerste editie van ‘Hét Nationale EV debat’ op de agenda. Debaters gaan tijdens dit debat met elkaar in discussie over stellingen, waarbij elektrisch vervoer centraal staat.

Geen enkel ander thema heeft de laatste jaren zoveel invloed op de sector gehad als elektrisch vervoer, zegt de organisatie. “Denk alleen maar aan het alsmaar veranderende fiscaal regime. Als gevolg daarvan kozen medewerkers massaal voor met name plug-in hybrides. De kans dat het mobiliteitsbeleid hier niet op was ingericht, is aanwezig. Er zijn enorme meerkosten door foutief gebruik of simpelweg enorme afwijkingen van het normverbruik.”

Nationaal debat
Tijd voor een nationaal debat, oordeelde de organisatie. Onder leiding van de presentatoren van de BNR Nationale Autoshow geven onder meer Bert Klerk (voorzitter Formule E-Team), Jack Knol (director facilities Capgemini), Maarten van Biezen (hoofd mobiliteit Natuur & Milieu), Martin Huisman (voorzitter Vereniging Auto van de Zaak) en Patrick Langevoort (innovation & product manager Allego) acte de présence.

Laadplek
Enkele prikkelende stellingen moeten fungeren als de gangmakers van het debat. Enkele voorbeelden: ‘de kosten voor laden worden vaak vergeten en zijn in het publieke domein absurd’, ‘een laadplek is geen parkeerplek, vol is weg’, ‘de subsidies voor PHEV moeten niet gegeven worden op de aanschaf, maar op het gebruik’ en ‘medewerkers zijn ook met niet-financiële prikkels te beïnvloeden’.

Actieve bijdrage
De organisatie nodigt alle deelnemende bezoekers van het event uit een zeer actieve bijdrage te leveren door te reageren op verschillende debaters. Het Fleetmanagement-event vindt plaats op woensdag 27 mei in Nieuwegein. Het debat start om 16.00 uur. Aanmelden kan via de site van het Fleetmanagement Event