U bent hier

Populaire e-bikes zorgen voor recordomzet

Populaire e-bikes zorgen voor recordomzet

18 april 2017
De elektrische fiets wint flink aan populariteit: in 2016 was bijna 1 op de 3 verkochte fietsen een e-bike. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK.

De populariteit van de e-bike – met 271.000 verkochte elektrische fietsen - zorgde vorig jaar voor een omzetrecord in de fietsbranche: 937 miljoen euro. Dat is een stijging van 4,2 procent ten opzichte van 2015. Ruim 57 procent van de omzet is te danken aan de verkoop van e-bikes. De gemiddelde verkoopprijs van een nieuwe fiets kwam boven de 1000 euro uit. Met de verkoop van normale fietsen gaat het minder goed; dat aantal loopt al jaren terug.

E-bike fiscaal stimuleren
RAI Vereniging en BOVAG zien voor de fiets een belangrijke rol weggelegd in de huidige en toekomstige bereikbaarheid. Beide partijen vinden dat de overheid leaseregels in het leven moet roepen om het gebruik van de fiets en e-bike voor woon-werkverkeer te stimuleren. In 2015 verdween de bedrijfsfietsregeling in de prullenbak. De organisaties dringen er bij een volgend kabinet op aan om een leasefiets fiscaal aantrekkelijk te maken.

Alternatief voor de auto
De elektrische fiets wint flink aan populariteit en is de afgelopen jaren in rap tempo komen opzetten. E-bikes trappen lichter dan normale fietsen en bereiken snelheden van 25 km/u of zelfs 45 km/u (speed pedelec). Daarmee zijn ze steeds vaker een interessant alternatief voor de auto.

Gazelle meest populaire merk
Uit onderzoek blijkt dat Gazelle veruit de meest populaire aanbieder is van e-bikes in ons land. Het merk heeft een uitgebreide collectie e-bikes en speed pedelecs in het gamma. Geïnteresseerd in een e-bike? Kijk dan eens naar het Gazelle Privé Plan. Je rijdt dan een e-bike voor een vast bedrag per maand.