U bent hier

De nieuwe e-Golf: topscore in groen en TCO

De nieuwe e-Golf: topscore in groen en TCO

24 april 2017
De volledig elektrische versie van de vernieuwde Volkswagen Golf heeft een sterkere motor en een grotere actieradius. Samen met het 100% groene Eneco-laadabonnement en de lage vaste en variabele lasten, is de nieuwe e-Golf voordeliger in het gebruik dan een vergelijkbare Golf met benzine- of dieselmotor.

Volledig Volkswagen Golf en volledig elektrisch. Dat is de nieuwe e-Golf. Hij accelereert binnen tien seconden van 0-100 km/h en heeft een actieradius tot 300 kilometer. En hij is aanmerkelijk sneller op te laden dan zijn concurrenten. Binnen 5,5 uur aan een laadpunt is de e-Golf weer volledig opgeladen. Met een snellader is het accupakket in 45 minuten voor 80% vol. In samenwerking met Eneco biedt Volkswagen een laadabonnement voor een vast bedrag per maand dat voor 100% uit groene stroom van HollandseWind® bestaat. Een Smart thuislaadpunt voor de e-Golf kost, inclusief installatie, € 945 (exclusief btw).

Besparen op totale autokosten
Elektrisch rijden is financieel gezien zeer interessant. De totale kosten van de e-Golf zijn namelijk lager dan die van een vergelijkbare benzine- of dieselauto. De totale autokosten (Total Cost of Ownership) van de nieuwe e-Golf liggen € 60 per maand lager dan van een vergelijkbare benzine uitvoering en € 125 per maand lager dan van een vergelijkbare dieseluitvoering. Alleen al op brandstof kan, dankzij het HollandseWind®-laadabonnement, tot wel 50% worden bespaard. Het laadabonnement kost € 70 (exclusief btw per maand en op basis van 20.000 km per jaar) en is exclusief voor Volkswagen. Als klap op de vuurpijl: de fiscale bijtelling bedraagt slechts 4%. Dat kan neerkomen op (afhankelijk van de gehanteerde belastingschaal) een nettobedrag aan bijtelling van € 52 per maand.  
 
Overal laden voor een vast maandbedrag
Wie verantwoordelijk is voor het wagenpark, weet graag waar hij aan toe is. Daarom maakt Volkswagen elektrisch rijden zo transparant en flexibel mogelijk. Met het HollandseWind®-laadabonnement laadt de berijder overal in Nederland voor een vast bedrag per maand. Thuis, op kantoor en openbaar. Inclusief snelladen. Wordt het laadabonnement gecombineerd met een operational leasecontract, dan rijdt de e-Golf voor één vast maandbedrag, inclusief alle laadkosten. Ook zijn het laadabonnement en het leasecontract flexibel. Het laadabonnement is maandelijks opzegbaar. Voortijdig het leasecontract stopzetten is – tegen een meerprijs – ook mogelijk.


 
Geen CO2-uitstoot
De e-Golf draagt bij aan duurzaam ondernemen. Dankzij de volledig elektrische aandrijving produceert de e-Golf geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. Wie kiest voor het – speciaal voor de e-Golf ontwikkelde – HollandseWind®-laadabonnement van Eneco, laadt overal in Nederland 100% groene stroom. Die is uitsluitend opgewekt door windmolens in Nederlandse windparken. Deze HollandseWind®-stroom maakt elektrisch rijden echt CO2-neutraal.
 
Laadpunt eenvoudig geregeld via de dealer
Om snel, gemakkelijk en veilig de e-Golf thuis of op kantoor op te laden, kan via de dealer een privé of zakelijk laadpunt door Eneco worden geïnstalleerd. Bij het afnemen van het HollandseWind®-laadabonnement is er een interessante korting van € 350 (exclusief btw) beschikbaar op een laadpunt. Vraag de Volkswagen-dealer naar de voorwaarden.
 
Daarnaast ontvangen de berijders een gratis rijtraining om zo efficiënt mogelijk op weg te gaan. Voor meer informatie over deze gratis rijtraining, klik op de button.


Zo veilig en compleet als een Golf
De Volkswagen e-Golf is behalve elektrisch ook heel erg Golf. Dus dezelfde, maximale vijfsterrenscore in de Euro NCAP-botsproeven. En net zo ruim en praktisch in het gebruik. Daarnaast is de e-Golf voorzien van het nieuwste navigatiesysteem en- infotainmentsysteem “Discover Pro” met een 9,2-inch groot touchscreen, dat zich ook door gebaren of stem laat bedienen. City Emergency Braking (inclusief voetgangersherkenning), Adaptive Cruise Control met Front Assist en Park Distance Control (voor en achter), led-koplampen en led-achterlichten zijn eveneens standaard. De nieuwe e-Golf is vanaf 15 april leverbaar vanaf € 38.970 (fiscale waarde € 37.900).