U bent hier

Gazelle gooit hoge ogen in fietstest

Gazelle gooit hoge ogen in fietstest

11 mei 2017
Gazelle komt goed uit de bus bij de jaarlijkse fietstest van De Telegraaf. In de categorie 'beste toerfiets' gaat de Nederlandse fabrikant er met de winst vandoor. Ook de e-bikes en stadsfietsen van het merk scoren hoog in de test.

De jaarlijkse test is een samenwerking tussen de krant, de Fietsersbond en de Consumentenbond. De Gazelle Chamonix S30 werd gekroond tot winnende toerfiets. Het model kreeg als eindcijfer een 8,6. Op de onderdelen rijgedrag en afmontage scoorde de fiets het maximum aantal van vijf sterren. De remmen, verlichting en styling kregen vier sterren. De krant is vooral te spreken over het aantal versnellingen dat de fiets in huis heeft, met drie bladen voor en tien achter. De fiets is daardoor ook zeer geschikt om te gebruiken op plekken waar het niet vlak is.

E-bikes scoren goed
De e-bikes van Gazelle zijn gewild en komen ook in deze test goed uit de bus. In de categorie vanaf 2.500 euro scoort de Gazelle Orange C330 HMB onder consumenten het hoogste cijfer met een 7,9. Het testpanel vindt vooral het goede rijgedrag en de trapondersteuning bijzonder geslaagd. Ook het design en de stabiliteit worden geprezen.Urban uitstraling
Ook de stadsfietsen van Gazelle krijgen positieve reacties. De Gazelle Esprit C7 scoort een 7,8 als rapportcijfer en heeft dat vooral te danken aan het rijgedrag en het design. Het model behaalt vijf sterren op beide onderdelen. Het hippe ontwerp met lichtblauw frame en paarse accenten – onder meer terug te zien in de velgen – oogst lof. Volgens de krant is de fietser vandaag de dag vaak op zoek naar een degelijke, stevige fiets met een ‘urban’ uitstraling.

Ben je geïnteresseerd in de modellen van Gazelle?