U bent hier

Porsche op koers voor verkoopmijlpaal

07 april 2015
Sportwagenfabrikant Porsche ligt op koers om dit jaar voor het eerst meer dan 200.000 auto’s te verkopen.

Afgelopen jaar wist de fabrikant van luxe sport- en terreinwagens een recordaantal van bijna 190.000 auto’s aan de man te brengen. Dat waren er zeventien procent meer dan in 2013. “Wij gaan ervan uit dat de verkopen in het lopende jaar zullen blijven stijgen”, aldus financieel directeur Lutz Meschke onlangs tijdens een persconferentie.

Succesnummer
De Macan, een compacte SUV die Porsche vorig jaar op de markt bracht, is een succesnummer gebleken. Deze trekt veel nieuwe klanten aan. Er werden vorig jaar 45.000 exemplaren verkocht. Daarvan kwam driekwart in handen van mensen die niet eerder in een Porsche reden.

Hybride
Ook de hybride modellen van Porsche zijn volgens topman Matthias Müller zeer succesvol. Het Duitse luxemerk biedt drie modellen aan met naast een verbrandingsmotor ook een elektrische aandrijving, de 918 Spyder, de Cayenne en de Panamera.

Porsche, dat deel uitmaakt van het Volkswagenconcern, zag de operationele winst in 2014 met vijf procent stijgen tot 2,7 miljard euro. De omzet nam met een vijfde toe tot 17,2 miljard euro.