U bent hier

Gazelle lanceert private lease voor e-bike

Gazelle lanceert private lease voor e-bike

01 februari 2017
Private leasen houdt niet op bij auto’s. Sinds kort kun je ook kiezen voor privélease van een fiets. Gazelle heeft een pakket samengesteld voor de elektrische Orange C7+ HFP.

Net als bij een private leasecontract van een auto betaal je een vast bedrag in de maand voor je nieuwe e-bike, inclusief accu naar keuze. In het leasepakket zijn alle denkbare kosten ondergebracht; je komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan. In het pakket zitten onder meer de verzekering, reparatie, onderhoud en zelfs pechhulp. Sta je met pech langs de kant, dan helpen medewerkers van FietsNed je snel weer op weg. Is je contract ten einde, dan kan de elektrische Orange C7+ HFP van de leasemaatschappij worden overgenomen door de dealer of door de berijder.

Vier verschillende accu’s
De Orange C7+ HFP is het eerste model van Gazelle dat in aanmerking komt voor private lease. Op de website van de fietsfabrikant kunnen geïnteresseerden kiezen uit vier verschillende accu's: brons, zilver (+ 100 euro), goud (+ 250 euro) en platina (+ 350 euro). Hoe duurder de accu, hoe groter de actieradius. Het maandbedrag is afhankelijk van het accupakket en begint bij 71,93 euro. Na goedkeuring van de leaseovereenkomst kan de e-bike worden opgehaald bij de dichtstbijzijnde Gazelle-dealer, die ook het onderhoud doet.

Zonder zorgen fietsen
Volgens woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle sluit het aanbieden van private lease van fietsen perfect aan bij de huidige trend. “In het verleden zag je dat mensen net zolang spaarden totdat ze die ene fiets konden kopen. Nu merk je juist dat mensen, zeker jongere generaties, oog hebben voor andere manieren van financiering. Wij spelen daarop in met private lease. Dan betalen fietsers per maand een vast bedrag. Het grootste voordeel is dat we ze geheel ontzorgen. Alle zaken die je kunt bedenken zijn in het lease-aanbod meegenomen.”