U bent hier

Het is verstandig om in geval van schade altijd bij een dealer van je eigen merk aan te kloppen.

Minder kans op brokken door moderne snufjes

01 juni 2016
Het aantal voertuigschades over de afgelopen vijf jaar is met maar liefst 28 procent gedaald: van 2,3 miljoen naar 1,8 miljoen. Dat blijkt uit het rapport Moving forward in mobility van schadespecialist CED. De afname is onder meer te danken aan het feit dat auto's steeds veiliger worden.
 
Auto's beginnen meer en meer te lijken op rijdende robots. Nieuwe modellen beschikken steeds vaker over moderne hulpsystemen die het leven van de bestuurder een stuk eenvoudiger en veiliger maken. Denk aan een rijstrookassistent, dodehoekwaarschuwing, verkeersbordherkenning en een parkeerhulp. Al die vernuftige hulpmiddelen zijn niet alleen reuze handig, ze zorgen er bovendien voor dat de kans op brokken afneemt.
 
Merkspecifiek
Aangezien er heel wat elektronica aan boord verstopt zit, is het in geval van een aanrijding wel belangrijk dat goed nagekeken wordt of er geen onderhuidse schade is ontstaan bij de klap. De elektronica en onderdelen zijn vaak merkspecifiek. Het is dan ook verstandig om in geval van schade altijd bij een dealer van je eigen merk aan te kloppen. Die beschikt over de juiste kennis en de onderdelen om de schade goed te herstellen.
 
Toename schadebedrag
Ondanks een afname van het aantal voertuigschades afgelopen vijf jaar, nam het gemiddeld schadebedrag wel toe, met 13 procent. Tegenover elke euro premie staat gemiddeld 1,09 euro aan schade en bedrijfskosten. Voor het omhoog schroeven van de premie is vanwege de hevige concurrentie nauwelijks ruimte. De verzekeraars proberen op kosten te besparen door stappen in de schadebehandelketen te automatiseren, te integreren en in een minimaal aantal contactmomenten af te wikkelen.
 
Alles weten?
Meer weten over verzekeringen en de optimale bescherming voor je nieuwe of gebruikte auto? Kijk vooral even op deze website.