U bent hier

“Wij bieden onze klanten one-stop-shopping”

“Wij bieden onze klanten one-stop-shopping”

23 maart 2017
Alexander Hamers is Manager Sales, Dealerlease en Retail bij Volkswagen Pon Financial Services en sinds kort ook expert op Fleetwise. In zijn blogs vertelt hij over (dealer)leasing en financiering. Deze editie staat de zzp'er centraal.

Wat is je achtergrond?
“Van huis uit ben ik bedrijfseconoom en hiervoor heb ik gewerkt als directeur bij (dealer)leasemaatschappijen. Ik ben 44 jaar en woon in Enschede.”

Wat houdt je functie in?
“Als Manager Sales, Dealerlease en Retail ben ik sinds vorig jaar salesverantwoordelijke voor de volumes van verzekeringen, financieringen, private lease en operationele lease via onze dealerkanalen. We werken nauw samen met de afdeling Markt- & Productontwikkeling, met hen zijn we medeverantwoordelijk voor het in de markt zetten en toetsen van nieuwe product/marktcombinaties.”

Wat zijn de uitdagingen in jouw werkterrein?
“De hele shift die je ziet bij private lease, gaat veel voor de mkb-markt betekenen. Dat houden we scherp in de gaten. Als je kijkt naar de vier eerdergenoemde producten, hoe verhouden onze producten zich dan tot de concurrentie? Waar moeten we iets aanpassen? Dat doen we in een driehoek van importeur, dealer en wij als Volkswagen Pon Financial Services. Als driehoek zijn we bezig met het opbouwen van een zo sterk mogelijke positie en met het verhogen van de retentie. Hiermee bedoel ik de langdurige relatie met de klant die is gebaseerd op de afname van onze producten en diensten. Wij bieden onze klanten one-stop-shopping aan.”

Hoe belangrijk is de zzp- en mkb-markt voor Volkswagen Pon Financial Services?
“Erg belangrijk. We hebben natuurlijk Volkswagen in onze naam staan en op het gebied van (kleine) bedrijfswagens hebben we een naam hoog te houden. Met name als je kijkt naar de Caddy en Transporter, dat zijn inmiddels iconen. Kijk je naar private lease, dan is die groei enorm: een verdubbeling elk jaar. Eenmanszaken en zzp'ers gaan zich meer en meer afvragen of private lease ook een geschikt alternatief is voor het traditionele leasen of het traditionele kopen. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk.”

Waar loopt een beginnende zzp’er tegenaan, met betrekking tot zijn mobiliteit?
“Voor hen is er een oerwoud aan keuzes: kopen met spaargeld, kopen met geleend geld? En dat kan je vervolgens zakelijk of privé doen. Dan krijg je de keuze: operational lease of private lease? Ga ik privé of zakelijk rijden? Is die keuze eenmaal gemaakt, dan rijst de vraag: hoe ga ik de auto exploiteren. Oftewel: welk risico wil ik hebben? Wil ik dat risico lopen of wil ik dat liever uitbesteden? Daarnaast zijn liquide middelen bij de beginnende zzp'er nog wel eens een punt.”

Kun je hier een concreet voorbeeld van geven?
“Ben je een beginnend zzp’er en is je budget € 5.000,- om te kopen, dan is de keuze vrij beperkt. Maar druk je het uit in € 220,- in de maand, dan doet zich in de huidige markt met de talloze initiatieven die er zijn, een veelheid aan opties voor. Uiteindelijk is het toch vooral de kostenoverweging waar de zzp’er tegenaan loopt.”