U bent hier

Het kan nog: jarenlang 15% bijtelling

Het kan nog: jarenlang 15% bijtelling

19 januari 2017
2017 komt in zicht. Dat betekent dat de regels voor bijtelling flink veranderen. Wil je nog tot vijf jaar profiteren van een lage bijtelling? Kies dan nog dit jaar voor een plug-in hybride van Volkswagen of Audi met slechts 15% bijtelling.

Hét grote fiscale nieuws voor leaserijders is dat de keuze voor een plug-in hybride per 2017 niet meer beloond wordt met een gunstige bijtelling van 15%. Voor alle modellen auto’s die meer dan 0 g/km CO2 uitstoten geldt straks één bijtellingstarief: 22%. Voortaan krijgen alleen volledig elektrische auto’s nog een fiscaal voordelig tarief, namelijk 4%.

Vijf jaar lage bijtelling

De vereenvoudiging van de tarieven maakt de bijtellingsregels vanaf 2017 overzichtelijker. Tegelijkertijd wordt het in veel gevallen ook duurder. Een plug-in hybride lease je nu nog met 15% bijtelling, volgend jaar stijgt die bijtelling naar maar liefst 22%. Wil je in 2017 toch een bijtelling van 15% behouden? Kies dan nog dit jaar een plug-in hybride leaseauto. Je geniet dan 60 maanden lang van het lage bijtellingstarief, dat komt meestal overeen met de lengte van het leasecontract. Enige voorwaarde is dat de auto van je keuze nog in 2016 op kenteken wordt gezet. De verwachting is dan ook dat veel leaserijders hiervan nog willen profiteren. Als je nu al een auto leaset, dien je je contract uit met behoud van de fiscale regels die golden toen je de leaseovereenkomst aanging.

Deze modellen lease je met 15% bijtelling:

  • Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE
De Golf GTE verbergt zijn innovatieve techniek onder een sportief en onderscheidend jasje. Opvallende details aan de binnen- en buitenzijde verwijzen naar de opper-Golf, de GTI. Snelle prestaties en een mooi ‘GTI’-design gaan door de bijzonder lage uitstoot hand in hand met oog voor het milieu. Bovendien kan de Golf GTE worden voorzien van een trekhaak. Dit maakt een trekvermogen van maar liefst 1.500 kg mogelijk. Schakelen doe je met de bekende DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.
  • Volkswagen Passat 1.4 TSI GTE
De Passat GTE is er als Limousine en als praktische Variant. Het gecombineerd vermogen van de elektrische aandrijflijn en de 1.4 TSI benzinemotor is 160 kW/218 pk. Er is keuze uit verschillende uitrustingsniveaus. Met de Connected-versies heb je via een app op je eigen smartphone de beschikking over talloze gegevens van je Passat GTE. Het maximale aanhangergewicht van 1.600 kg maakt in combinatie met trailer assist de auto ook een relaxte trekauto.
  • Audi A3 Sportback 1.4 TSI e-tron
De vijfdeurs Audi A3 Sportback is even praktisch als sportief. Met een volle accu rijdt hij kilometerslang emissievrij, voor extra power kun je aanspraak maken op het vermogen van de 1.4 TSI-viercilinder. Een interessante aanbieding is de Lease Edition, die tegen een beperkte meerprijs een pakket extra’s biedt.
  • Audi Q7 3.0 TDI e-tron
Een geweldenaar met een bijzondere aandrijflijn. De Q7 3.0 TDI e-tron combineert een krachtige V6-diesel met een elektromotor. Het gecombineerd vermogen komt daardoor op 275 kW/373 pk. Uiteraard beschikt hij over vierwielaandrijving en veel ruimte voor bagage en inzittenden. Het is de sterkste plug-in hybrid als het om aanhangwagengewicht gaat: er mag maximaal 2.800 kg aan de trekhaak.