U bent hier

recht op investeringsaftrek

Heeft u recht op investeringsaftrek?

19 januari 2015
investeringsaftrekSchone en zuinige personenwagens en bedrijfswagens komen ook dit jaar weer in aanmerking voor investeringsaftrek.  We hebben voor u precies in kaart gebracht of u recht heeft op aftrek en hoeveel u kunt profiteren.

Personenauto: MIA
Koopt of least u een elektrisch aangedreven personenauto of een auto van de zaak op aardgas? Grote kans dat u in aanmerking komt voor de MIA, de milieu-investeringsaftrek.  Afhankelijk van uw type auto kan deze MIA oplopen tot wel 36% over een investering van maximaal € 50.000.

Het prettige is dat de MIA geldt voor elke rechtsvorm van de onderneming. Of u nu een eenmanszaak heeft, ZZP-er bent, een VOF heeft of een B.V. of N.V., als u investeert in een nieuwe zuinige en schone auto of bedrijfswagen kunt u gebruik maken van de regelingen. 

Heeft u recht op investeringsaftrek?
Download het stroomschema investeringsaftrek 2014 voor personenwagens


Bedrijfswagen: MIA, KIA en VAMIL
Voor een bedrijfswagen kunt u beroep doen op tot wel drie vormen van investeringsaftrek: de MIA, KIA en VAMIL. Het gaat respectievelijk om de milieu-investeringsaftrek, kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en willekeurige afschrijvingen milieu-investeringen.

Heeft u recht op investeringsaftrek?
Download het stroomschema investeringsaftrek 2014 voor bedrijfswagens