U bent hier

De app die auto en bestuurder verbindt

De app die auto en bestuurder verbindt

18 januari 2017
Je stoel zet zich automatisch in je favoriete stand, het display past zich meteen aan je persoonlijke wensen aan en je hebt direct toegang tot je favoriete muziek. Het is straks mogelijk met de Volkswagen-app die auto en bestuurder met elkaar verbindt. Het systeem van de toekomst werd gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Smartphones worden steeds slimmer. Dat geldt ook voor de techniek in auto's. Bij Volkswagen combineren ze die twee onderdelen met een nieuwe app. Hoe het werkt? Heel simpel: stap je na het installeren van de app in een Volkswagen, dan zoeken smartphone en auto contact met elkaar. Vervolgens worden al je persoonlijke voorkeuren automatisch geladen.

Automatisch aangepast aan persoonlijke voorkeuren
Met de Volkswagen-app en het persoonlijke Volkswagen User ID kunnen rijders in de toekomst eenvoudig al hun persoonlijke voorkeuren configureren en diensten van andere externe partijen integreren. Zo zet de stoel zichzelf automatisch in de favoriete stand en wordt het display voor je neus aan je wensen aangepast. Alle instellingen worden opgeslagen en zijn op elk moment te gebruiken. Het systeem beperkt zich daarbij niet tot een specifieke auto.

Intuïtieve bedieningssystemen
Op de beurs in Las Vegas lanceerde Volkswagen nog meer innovaties die het leven van de bestuurder gemakkelijker maken. Het merk presenteerde onder meer diverse intuïtieve bedieningssystemen. Denk aan eyetracking, waardoor het bedienen van autofuncties nog sneller en gemakkelijker kan worden in combinatie met touch- en gebarenbediening. Het Amerikaanse publiek kon bovendien de I.D. conceptauto voor het eerst met eigen ogen bekijken. Dit is een futuristische coupé met elektromotor die volledig autonoom kan rijden.

Download de proefversie
Het systeem van de toekomst is nog niet klaar, maar het is wel al mogelijk om een proefversie te downloaden en een idee te krijgen van de mogelijkheden. De app is beschikbaar in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).