U bent hier

Audi start voorverkoop compacte suv Q2

Audi start voorverkoop compacte suv Q2

26 september 2016
Compacte SUV's zijn razend populair. Het is dan ook niet vreemd dat ook Audi inspringt op de grote vraag naar een model in dit uiterst succesvolle segment. Vanaf november verschijnt de nieuwe Q2 in ons land. Voor wie niet wil of kan wachten: bestellen is nu al mogelijk.

Is het de hoge zit, de stoere uitstraling, het ruime interieur of het goede overzicht in het verkeer? Eén ding is zeker: de vraag naar compacte SUV's is groot. En er is binnenkort nog meer keuze nu ook Audi zich aan het front meldt met de nieuwe Q2. De configurator staat inmiddels online. Wie last heeft van keuzestress, krijgt het zwaar: er zijn namelijk talloze uitvoeringsmogelijkheden.
 

Keuze is reuze

Elke Q2 is uniek en onderscheidend van zijn broertjes. Audi biedt voor de nieuwe compacte SUV keuze uit maar liefst twaalf carrosseriekleuren, naar wens met blades, die in contrastkleur uitgevoerd kunnen worden op de C-stijlen. Ook voor het dashboard en voor de stoelbekleding en de stiksels kunnen sprankelende kleuren worden gekozen. Een LED Lighting sfeerverlichtingspakket, dat keuze biedt uit tien verschillende tinten voor de interieurverlichting, behoort bovendien tot de mogelijkheden. Uiteraard kan Audi's compacte SUV aangekleed worden met diverse aantrekkelijke pakketten en rijassistentiesystemen.
 

Driecilinder met 116 pk

Ook onderhuids valt er genoeg te kiezen. De Q2 is nu al te bestellen met de 150 pk sterke 1.4 TFSI benzinemotor met cilinderuitschakeling, zowel leverbaar met handbak als met zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Veelrijders kunnen op pad met de 1,6-liter TDI-diesel met 116 pk. Vanaf september is bovendien een driecilinder turbobenzinemotor te bestellen. Deze 1.0 TFSI driepitter levert eveneens 116 pk. De prijzen van dit model starten bij 28.990 euro.
 

Bekijk de video!