U bent hier

Audi quattro concept

Eerste elektrische Audi in 2018 op de markt

08 juni 2016
Audi gaat fors investeren in de auto van de toekomst. Het Duitse merk richt zijn pijlen op technologieën voor semi-autonoom rijden, die de route naar de volledig zelfrijdende auto in 2025 moet openen. Ook verschijnt een groot aantal modellen met volledige of gedeeltelijke elektrische aandrijving.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Audi maakte bestuursvoorzitter Rupert Stadler de plannen bekend. Het merk werkt op dit moment hard aan het ontwikkelen van zijn eerste volledig elektrische serieproductieauto. Die wordt in 2018 gepresenteerd in de vorm van een sportieve SUV. De auto wordt gebouwd in Brussel, waar Audi in eigen beheer ook de accupakketten produceert. De actieradius van de SUV bedraagt een royale 500 kilometer. Vanaf 2018 gaat het Duitse merk elk jaar een nieuwe elektrische auto lanceren.

Compacte SUV
Om verdere groei te realiseren, staan flinke investeringen gepland. Alleen dit jaar is al 3 miljard euro vrijgemaakt voor innovatie en uitbreiding van het gamma. Komend jaar verschijnen meer dan twintig nieuwe of vernieuwde modellen. Met de Audi Q2, een compacte SUV, wil het merk een nieuwe doelgroep aantrekken. Alle Q2's hebben beschikking over een simkaart inclusief onbeperkte data. Optioneel kunnen mobiele apparaten via een wifi-hotspot in de auto online worden gebruikt.

Zelfrijdende auto
Een ander speerpunt is autonoom rijden. In 2017 staat de introductie van het nieuwe vlaggenschip, de A8 op het programma. Dit is het eerste productiemodel van Audi dat zelfstandig kan rijden. Met hulp van een file-assistent kan de A8 zichzelf tijdelijk besturen op de autosnelweg bij snelheden tot 60 km/u. Samen met BMW en Daimler heeft Audi de digitale kaartservice HERE aangekocht. Deze zeer nauwkeurige kaarten, die gekoppeld worden aan realtime data, vormen de basis voor de auto van de toekomst én voor autonoom rijden. In 2025 wil Audi de eerste volledig zelfrijdende auto op de weg hebben.

Op de hoogte blijven?
Wil jij op de hoogte blijven van alle achtergronden rondom leasing? Meld je dan nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.