U bent hier

Gazelle N°1 in de race voor innovatieprijs

Gazelle N°1 in de race voor innovatieprijs

01 maart 2017
De Gazelle N°1 maakt kans op het winnen van een Fiets Innovatie Award. Volgens de vakjury is het een e-bike voor de toekomst, die bedoeld is voor mensen die van exclusieve lifestyleproducten houden. Op maandag 3 april worden de drie winnaars bekendgemaakt.

Met het conceptmodel werpt Gazelle alvast een blik in de toekomst. De e-bike geeft volgens de makers een goed beeld van de 'fiets van de toekomst'. Volgens de vakjury maakt de N°1 om meerdere redenen kans op de prijs. Niet alleen loopt Gazelle met deze elektrische fiets ver voor de massa uit, ook vindt de jury het exclusieve design van Giugiaro Design, een van ’s werelds meest gerenommeerde designstudio’s, heel aansprekend. Verder zijn de juryleden van mening dat de connected e-bike van Gazelle zich onderscheidt van de huidige fietsen in de markt.

Gazelle N°1: duurzaam alternatief
Een volledig geïntegreerd, slim systeem verbindt de fiets met de smartphone van de fietser. Daardoor is het bepalen van je route en navigeren een koud kunstje. Daarnaast is er een trackingsysteem aanwezig en kunnen ritgegevens worden weergegeven. De Gazelle N°1 is volgens de fabrikant een duurzaam alternatief voor de auto. Het bereik met een volle accu komt uit op ongeveer 200 kilometer.Uitreiking in april
De jury heeft uit 22 inzendingen zes finalisten geselecteerd. Deze maand mogen de finalisten zich aan de jury presenteren. Op maandag 3 april worden de drie prijswinnaars bekendgemaakt tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres in Burgers’ Zoo in Arnhem. De Gazelle N°1 krijgt concurrentie van een 12-speed mountainbike drive train van SRAM, een trekhaakdrager van Thule, een verstelbare IsoSpeed decoupler (die voor meer flexibiliteit van het fietsframe zorgt, red.) van Trek Benelux, de Minimal Bike van M5 en een nieuwe achterwielmotor van Sparta.

Innovatie stimuleren
De Fiets Innovatie Award is in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen onder de aandacht te brengen van de gebruiker én het lanceren van nieuwe producten te stimuleren. De verkiezing is opgezet door RAI Vereniging en wordt dit jaar voor de twaalfde keer gehouden.