U bent hier

Groot SUV-nieuws van SEAT

Groot SUV-nieuws van SEAT

31 maart 2017
SEAT heeft de smaak te pakken. Na de succesvol ontvangen Ateca kondigt het Spaanse merk nu een groter model aan in de populaire SUV-klasse.

Het SUV-segment groeit nog steeds en SEAT doet daarin goed mee. De Ateca was de entree in de klasse en blijkt een schot in de roos. De Arona, op basis van de nieuwe Ibiza, is nog onderweg. Daarnaast is besloten een groter model in de markt te zetten, dat leverbaar wordt met vijf of zelfs zeven zitplaatsen. Het onderstel van de nieuweling is gelijk aan dat van de Ateca, maar de afmetingen nemen toe.  

Teaserfoto’s
Op basis van de teaserbeelden en de strategie binnen de Volkswagen Groep zal de grotere SUV nauw verwant zijn aan de Volkswagen Tiguan AllSpace (die later dit jaar komt) en de ŠKODA KODIAQ. De beschikbare aandrijfvormen en motoren zijn nog onbekend. Het ligt voor de hand dat de 1.4 TSI-motor en de 2.0 TDI de ruggengraat van het leveringsprogramma vormen, met daarnaast keuze uit twee- of vierwielaandrijving.Gebouwd in Wolfsburg
Het is nog even wachten op nadere details van de officieel nog naamloze SUV. De introductie staat voor 2018 in de planning. Nog een opvallend feit: de grote SEAT SUV zal in Wolfsburg gebouwd worden, in de hoofdfabriek van Volkswagen. De SUV is daarmee het eerste model van SEAT dat in Duitsland wordt geproduceerd.