U bent hier

Veelzijdig: de nieuwe Volkswagen Arteon

Veelzijdig: de nieuwe Volkswagen Arteon

29 maart 2017
Halverwege dit jaar staat de nieuwe Volkswagen Arteon in de showroom. Een veelzijdige auto die de gebruiksmogelijkheden van een limousine combineert met de sportieve, elegante styling van een coupé. Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 april krijg je de kans deze Gran Turismo zelf te bekijken. Meld je nu aan!

Van opzij gezien herken je meteen het coupé-silhouet van de Arteon. Toch speelde functie ook een belangrijke rol tijdens het ontwerpen. Dat blijkt uit de grote vijfde deur die toegang biedt tot een bagageruimte met een inhoud van 563 liter, en te vergroten is tot maar liefst 1.557 liter. Mede dankzij de lange wielbasis en de forse interieurbreedte is er ruim plaats voor vijf personen.

Efficiënte TSI- en TDI-technologie
De Arteon is leverbaar met TSI-benzinemotoren (110 kW/150 pk tot 206 kW/280 pk) en TDI-dieselmotoren (110 kW/150 pk tot 176 kW/240 pk). Volledig nieuw is de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI Evo met Active Cylinder Management (ACT, cilinderuitschakeling). De sterkste versies van de TSI en TDI zijn standaard voorzien van DSG-transmissie en 4MOTION vierwielaandrijving. Alle motoren zijn leverbaar in combinatie met DSG. Naast de basisuitvoering is de Arteon er als Elegance en als R-line.

Nieuwe assistentiesystemen voor extra veiligheid
Ontspannen en veilig reizen vraagt om een veilige auto. De Arteon beschikt over de nieuwste generatie ACC: cruise control die automatisch de afstand tot de voorganger aanhoudt en rekening houdt met de snelheidsbeperkingen door zelf de maximumsnelheid aan te houden. De dynamische bochtverlichting is gekoppeld aan het navigatiesysteem en werkt daardoor nog exacter. Nieuw is een systeem dat herkent wanneer de bestuurder onwel wordt en de auto naar de meest rechts gelegen rijstrook stuurt. Ook leverbaar zijn het nieuwe Active Info Display, een head-up display (die de belangrijkste ritinformatie direct in je gezichtsveld laat zien) en het nieuwe infotainmentsysteem Discover Pro met 9,2-inch scherm, dat met handgebaren te bedienen is. De nieuwe Volkswagen Arteon staat medio 2017 bij de dealer.

Introductie-event Arteon in Leusden
Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 april staat deze elegante vierdeurs in de showroom van Pon’s Automobielhandel in Leusden. Tijdens dit event kun je onder het genot van een hapje en drankje de auto bekijken, vragen stellen en krijg je alle informatie. Wil je hierbij zijn? Schrijf je dan snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Fleetowners en wagenparkbeheerders kunnen zich hier opgeven. Zzp’ers of geïnteresseerden die werken in het mkb, kunnen zich hier aanmelden.