U bent hier

Actieradius e-Golf 'to the max'

Actieradius e-Golf 'to the max'

16 juni 2017
Volkswagen heeft een interactieve video gemaakt, om bestuurders van de e-Golf uit te leggen hoe ze het recuperatiesysteem optimaal kunnen inzetten. Zo kom je verder op een accu, omdat je zuiniger rijdt. En maximaliseer je dus de actieradius van de e-Golf.
 

De recuperatietechniek in de nieuwe Volkswagen e-Golf is erg verfijnd. Recuperatie betekent het terugwinnen van energie. Vanwege het elektrische aandrijfconcept is de e-Golf namelijk ook in staat om onderweg de accu weer op te laden. Dat gebeurt bij zowel het uitrollen als het afremmen.
 
Twee vliegen in één klap
In de e-Golf is de mate van opladen zelf te bepalen, zo zien we in de video. Er zijn drie verschillende standen als de pookknop in D staat: Fase 1, 2 en 3. In Fase 3 remt de e-Golf stevig op de motor bij het loslaten van het stroompedaal en laadt de accu sterk op. In Fase 1 is dat veel minder. Wisselen van fase gaat door een licht tikje zijwaarts met de pookknop van de automaat. De e-Golf biedt ook nog een aparte stand op het display van de automaat: B. In die overbrenging laadt hij maximaal en remt hij ook het sterkst op de motor. Wie gewend is aan de techniek en er goed mee om leert gaan, slaat twee vliegen in één klap. De auto remt sterker op de motor en hoe sterker hij afremt, hoe meer hij oplaadt.


 
Winst behalen
In de doortimmerde interactieve video – er worden ook vragen aan de kijker gesteld – maakt presentator Bert van den Dool duidelijk in hoeverre je als bestuurder de actieradius van de Volkswagen e-Golf maximaal kunt benutten. Opvallend is ook hoeveel winst er valt te behalen door bedachtzaam om te gaan met de stroomverbruikers aan boord. Het scheelt ook veel stroom als je de auto voor vertrek – als hij nog aan de stekker staat – via de app voorverwarmt. Net als niet te hard rijden. Een van de speerpunten is overigens een oude bekende: anticiperen. Wie vooruit kijkt en denkt in het verkeer, rijdt efficiënter. Dat geldt zeker ook voor een Volkswagen e-Golf.

Bekijk de videoe-Golf getest
De vernieuwde e-Golf trekt veel bekijks, op alle fronten. Ook het bekende autoprogramma RTL Autowereld nam een e-Golf mee voor een test. Presentator Allard Kalff roemt dat ook in deze 100% elektrische Golf de basiswaarden waarmee deze Volkswagen zo ongekend succesvol is geworden, volledig overeind zijn gebleven.