U bent hier

Audi legt focus op autonoom rijden

Audi legt focus op autonoom rijden

13 juni 2017
Audi zet komende jaren fors in op elektrische modellen én op autonoom rijden. Dat blijkt uit de toekomstplannen die de Raad van Bestuur onlangs presenteerde. De Duitse autofabrikant eist daarmee een leidende rol op in de zoektocht naar de auto van de toekomst.
 
Hoe gaan we in de toekomst van A naar B? Dat is de vraag waar autofabrikanten zich stuk voor stuk over buigen. De pijlen zijn vooral gericht op zelfrijdende auto's, ook binnen de Volkswagen Group. Binnen die groep gaat Audi zich als eerste merk volop richten op de ontwikkeling van technieken voor autonoom rijden. De eerste zelfrijdende auto's van het Duitse merk moeten in 2021 op kleine schaal in gebruik worden genomen.
 
Meer onderlinge samenwerking
Uit de presentatie blijkt verder dat de verschillende merken van de Volkswagen Group in hun zoektocht naar de auto van de toekomst nog meer gaan samenwerken. Audi sloot onlangs een overeenkomst met Porsche om op technisch vlak de handen verder ineen te slaan. Niet alleen om nieuwe technieken sneller op de markt te kunnen brengen, maar ook om kosten te besparen. En daar plukt ook de rijder uiteindelijk weer de vruchten van. Beide fabrikanten willen onder meer een gezamenlijk platform voor elektrische auto's ontwikkelen. Eén op de drie Audi's moet in 2025 geheel of gedeeltelijk beschikken over elektrische aandrijving.


 
Ambitieuze plannen
En er staat meer op het Audi-menu. Komende tijd onthult de fabrikant de nieuwe A8 en A7 topmodellen. In het komende jaar gaat het merk in totaal vijf bestaande modelseries vernieuwen. In 2019 wordt de Q-reeks uitgebreid met de Audi Q8 en de Q4 en lanceren de Duitsers nieuwe e-tron-modellen. Tot en met 2020 verschijnen er bovendien drie nieuwe volledig elektrische modellen op de markt en wordt aan elke bestaande modelreeks een elektrische variant toegevoegd.