U bent hier

Gazelle in de prijzen met conceptfiets N°1

Gazelle in de prijzen met conceptfiets N°1

13 april 2017
De N°1, Gazelles fiets van de toekomst, is een van de winnaars van de Fiets Innovatie Awards 2017. Volgens de jury laat de Nederlandse fietsfabrikant met de conceptfiets zien welke geavanceerde toepassingen komende jaren gemeengoed worden.

De jury prijst het exclusieve design van Giugiaro Design, een van ’s werelds meest gerenommeerde designstudio’s. Alle technische onderdelen van de e-bike zijn netjes weggewerkt in het onderste deel van de fiets. De bodypanelen geven de N°1 een strak uiterlijk en maken de Gazelle een stille fiets.

Gazelle N°1 komt 200 kilometer ver
De fiets is natuurlijk connected: de N°1 is verbonden met de smartphone van de fietser. Daardoor is het bepalen van je route en navigeren een koud kunstje. Daarnaast is er een trackingsysteem aanwezig en kunnen ritgegevens worden weergegeven. De Gazelle N°1 is volgens de fabrikant een duurzaam alternatief voor de auto. Het bereik met een volle accu komt uit op ongeveer 200 kilometer.

Reuzensprong naar toekomst
“We hebben met de N°1 geprobeerd een reuzensprong naar de toekomst te maken”, vertelt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “Niet alleen door een futuristisch design te creëren, maar ook door niet-alledaagse materialen te verwerken en door extra, vernieuwende functionaliteiten aan de fiets toe te voegen. De N°1 weerspiegelt hoe volgens ons de volgende generatie fietsen eruit gaat zien.”

Productinnovatie stimuleren
De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging. Ze werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse Tweewieler Retail Trends-congres. Doel is om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek én productinnovatie te stimuleren. De branchevereniging ziet volop kansen voor de fiets in de toekomst en wil de groei van de branche ondersteunen.