U bent hier

SEAT en duurzaamheid

SEAT en duurzaamheid

22 februari 2016
SEAT staat bekend om auto’s die een combinatie bieden van superieure techniek, mooi design en puur rijgenot. Spaans temperament en Duitse techniek.

Bij SEAT leidt de drang naar technische perfectie bijna automatisch tot duurzaamheid en dat komt in alle modellen tot uiting. Maar ook in het productieproces, waar voor een groot deel gebruik wordt gemaakt van zonne-energie.

Het beste onder de zon
In een zonovergoten land als Spanje kan het natuurlijk niet uitblijven dat een autofabrikant de daken van nagenoeg alle panden heeft voorzien van zonnepanelen. Deze leveren schone stroom. Daarnaast wordt er zo spaarzaam mogelijk omgegaan met water en energie en is de hoeveelheid afvalstoffen tot een minimum teruggebracht.

Zuiniger en schoner dankzij slimme technologie
De filosofie TECHNOLOGY TO ENJOY zorgt er bij SEAT voor dat alle modellen niet alleen veel rijplezier bieden, maar dat ook het brandstofverbruik en daarmee de uitstoot van CO₂ zo laag mogelijk is. Hoe? Met zuinige diesels, met motoren waarvan twee cilinders uitschakelen als er weinig vermogen wordt gevraagd (ACT), met motoren die op CNG (groengas/aardgas) lopen, door een lage rol- en luchtweerstand en door allerlei gewichtbesparende maatregelen.