U bent hier

De nieuwe Caddy is nu in productie in Poznań

Volg nu de nieuwe Caddy en Transporter

10 juni 2015
De nieuwe generatie Caddy en Transporter komen er aan. Ze zijn beide verder verfijnd om nog lekkerder te kunnen werken. Ofwel: bestelauto’s om naar uit te kijken. En precies dat kan nu: een videoserie van Volkswagen Bedrijfswagens laat zien wat er allemaal gebeurt tussen bestellen en afleveren – een uniek kijkje achter de schermen.

In hypermoderne fabrieken in Poznań (Caddy) en Hannover (Transporter) wordt er op dit moment hard gewerkt om de nieuwe Volkswagen Caddy en Transporter te bouwen. Dit fascinerende proces is nu in zijn geheel in beeld gebracht. Op twee speciale website (één voor de Caddy en één voor de Transporter) kun je volgen hoe de auto’s worden gebouwd en vervoerd.Fascinerende fases
De videoserie laat zien dat de bouw van de carrosserie en het onderstel de eerste stappen zijn. Ook wordt duidelijk dat er veel robots en mensen bij betrokken zijn. Bijzonder moment - vastgelegd voor de Caddy: de carrosserie die ‘in bad’ gaat en zo een beschermende grondlaag krijgt. Ook wordt de kijker meegenomen naar de spuiterij en naar de eindassemblage.

De letter Q
Na de eindassemblage volgen diverse checks – een sticker met de letter Q geeft aan dat de auto in kwestie goedgekeurd is én conform de bestelspecificatie van de klant. De laatste stap is het transport. De Caddy’s worden per vrachtwagen naar de importeur in Leusden vervoerd en de Transporters per trein. De routes die ze volgen, worden weergegeven via Google Maps.In juli bij de dealer
Na de tussenstop bij de importeur, gaan de Caddy’s en Transporters naar de Volkswagen Bedrijfswagens-dealers – beide nieuwe modellen worden daar in juli verwacht. De nieuwe Caddy is nu al te bestellen. Hij is leverbaar vanaf 12.550 euro. De prijzen van de nieuwe Transporter worden binnenkort bekendgemaakt.